POSEBNE POGODNOSTI

*za sve naše stare, nove i buduće klijente osiguravamo posebne pogodnosti i popuste kod naših partnera

*za svadbe, krštenja, rođendane i sve druge prigode omogućujemo vam vrhunsku uslugu profesionalaca po najboljoj cijeni

*ukoliko koristite naše pakete i usluge ostvarujete popuste za :

    - fotografa

    - izradu i kupnju zlatnog nakita

    - svečanu frizuru

AKCIJE !

 

 

** pratite naše akcije i kupujte tretmane na popustu do 80 %

KONTAKT

KOZMETIČKI SALON  "Anica"

 

095/ 87 97 379

 

Varaždinska 11, Sesvete

 

-pratite nas na fejsu i instagramu

 

MASAŽE I TRETMANI TIJELA

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir.

Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se izmjena tvari, tj. ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i otjecanje limfe, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mladenačkije.

O stanju mišića, koji pokreću naše tijelo, uvelike ovise držanje i izgled. Masaža utječe na njih tako da se rastežu i skupljaju, pa postaju čvršći, a ujedno i opušteniji, jer masažom uklanjamo nakupine mliječne kiseline koje dovode do grčeva i bolova u mišićima.

Uz to, masaža potiče i olakšava probavu te predstavlja veliku pomoć kao nadopuna, ali i jedan od načina tretiranja određenih stanja.

 

 



MASA E I TRETMANI TIJELA

AROMA MASAŽA TIJELA

Najefikasnija je kao preventivna mjera u održavanju zdravlja i vitalnosti tijela. Ona stimulira, oslobađa napetost i odlično je sredstvo u borbi protiv stresa, glavobolje, nesanice.

Njeguje kožu i čini je mlađom, mekšom i sjajnijom (masaža potiče cirkulaciju krvi, limfe i energije pa se na taj način stanice čiste, njeguju i pune energijom), otklanja iz tijela otpadne tvari, razgrađuje celulit, dovodi tijelo i psihu u harmoniju.

Ali najveća vrijednost masaže je u tome što organizam postaje sposoban da sam rješava svoje tegobe, strujanjem energije koja se oslobađa i dovodi tijelo u stanje prirodne ravnoteže.

Blagotvornost i korist od masaže povećava se pravilnim odabirom ulja za masažu. Odabir ulja podređen je cilju koji se masažom želi postići.

 

 

 

OPUŠTAJUĆA MASAŽA

Nježna masaža koja popušta napetost i stres organizma i mišića, te poboljšava opće raspoloženje. Nakon masaže koža je podatna, elastična. Stimulira cirkulaciju te na taj način pomaže obnavljanju stanica i uklanjanju toksina - otrovnih otpadnih tvari iz organizma.

Opušta mišiće, zglobove i živce zbog čega se nakon masaže osjeća potpuno opuštanje i blagostanje.

Kako popušta napetost u mišićima, počinju se oslobađati pojačane emocije te zbog toga možemo reći da masaža ne djeluje samo na fizičko tijelo već i na duh.

 

 

 

SPORTSKA MASAŽA

Uz nju se često veže pojam jake i bolne masaže što u pravilu i jest, ali trebamo znati da ne mora biti nužno bolna nego je treba prilagoditi stanju klijenta. Ovom se tehnikom obrađuje cijelo tijelo, a krajnji joj je cilj postizanje duboke dekontrakcije, tj. opuštanja mišića.

Djeluje se na velike mišićne grupe s ciljem reaktivacije krvotoka, postizanja reorganizacije mišićnog tonusa i neuro-mišićne distenzije. Oslobađajući mišiće napetosti poboljšavamo mobilnost zglobova, a time omogućujemo normalnu funkciju određenih dijelova tijela.

Učinak sportske masaže duboka je relaksacija, jer osim mišićne dekontrakcije dolazi i do stimulacije živčanog sustava praćenog osjećajem topline.

 

 



MASA E I TRETMANI TIJELA

MEDICINSKA MASAŽA

Izvodi se u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Ukoliko imate zdravstveni problem medicinska masaža može biti sastavni dio terapeutskog plana. Pomoću nje se tijelo brže oporavlja, otpadne tvari se lakše izlučuju, smanju ju se otekline, povisuje se prag tolerancije boli te se tako znatno poboljšava kvaliteta kretanja i obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

 

 

 

ŠVEDSKA MASAŽA

Ovu tehniku razvio je dr. Lang, a poznata je i pod nazivom klasična masaža . Njezin učinak postiže se kombinacijom tehnike laganog dodira, trljanja, gnječenja, lupkanja i trešnje.

Masaža počinje laganim glađenjem mišića koje dovodi do opuštanja, a potom se pokreti pojačavaju i pripremaju tijelo za jače postupke kojima se obrađuju svi dijelovi tijela, počevši od perifernih, tj. nogu.

Vrlo je bitan i sam ambijent u kojem se masaža izvodi, koji treba odisati mirnoćom i skladom. Učinak masaže svakako upotpunjavaju mirisne esencije koje opuštaju duh i tijelo.

Iz ove tehnike vremenom su se razvili različiti stilovi, od kojih se većina i danas upotrebljava.

 

 

 

HOT STONE MASAŽA

 

Toplo kamenje, glatko i zaobljeno, zbog svog visokog toplinskog kapaciteta i bogatstva mineralima željeza i magnezija, idealno je za masažne tretmane.

Masaža se izvodi zagrijanim kamenjem. Kad postigne idealnu temperaturu kamen se polaže na tijelo i njime se izvode brzi pokreti glađenja koji se usporavaju s postepenim hlađenjem kamena.

Hot stone masaža ima izniman efekt drenaže i izbacivanja štetnih tvari. Osim što izaziva osjećaj duboke opuštenosti i oslobađanja stresa, priznata je njena blagotvornost kod rješavanja  određenih zdravstvenih problema poput napetosti i zakočenih mišića, loše cirkulacije, raznih reumatskih stanja, bolova u leđima, anksioznosti, nesanice ili depresije.

Masaža vrućim kamenjem može se kombinirati i sa eteričnim uljima, osobito sa uljima sitrusnog porijekla. Rezultat je iznimno opuštajući doživljaj u kojem se sjedinjuju energija Zemlje i moć eteričnih ulja, unoseći notu mistike drevnih civilizacija.



MASA E I TRETMANI TIJELA

AYURVEDA MASAŽA

Zasigurno je najstarija i najrazličitija tehnika masaže. Polazi od filozofije življenja i predstavlja samo jedan segment Ayurvede, indijske tradicionalne medicine, koja ujedinjuje i zagovara prirodan i zdrav način života - od prehrane, joge, tehnike disanja, meditacije...

Po toj filozofiji svatko od nas ima tri vitalne energije - vata, pitta i kapha - a u svakome od nas prevladava jedna od njih.

Cilj je masaže postizanje energetske, odnosno psihofizičke ravnoteže tih energija. Dakle, ayurvedski terapeut prije same masaže mora prepoznati pojedini tip osobe i njezino stanje (je li vata, pitta ili kapha) i na osnovi njega odrediti tehniku i način masaže, odnosno dijelove tijela koji zahtijevaju specifičnu obradu.

 

 

 

PINDASWEDA

To je ayurvedska terapijska aplikacija topline sa Potalis vrećicama. Koristi se kao terapija kod stresa, bolnih mišića te za uravnoteženje tijela i duha.

Skladna kombinacija Potalis vrečica s pažljivo izabranim ljekovitim travama nanosi se na tijelo oslobađajući ga toksina i stresa, te daje osjećaj spokoja.

Potalis, male pamučne vrećice ispunjene aromatičnim biljkama zagrijavaju se i nježno masiraju tijelo postižući drenažu, oslobađajući toksine i stvarajući ravnotežu.

 

 

 

UBTANA

Ayurvedski način uklanjanja boli sa određenog mjesta, pomoću vatre i tlaka. "Izvlačenje" boli nakon kojeg najčešće nastaje masnica ili hematom jer se krv sakupi ispod zapaljene trakice, to je normalan proces kod ubtane.

 

 

 

REFLEKSOLOGIJA

Refleksologija spada u alternativne metode liječenja. Njom se pokušava potaknuti opuštanje i liječe se neke zdravstvene tegobe, posebno vezane uz mišićni sustav.

Sastoji se u manipuliranju određenih predjela na stopalima i rukama sa svrhom ostvarivanja ravnoteže.

To je postupak masaže, stiskanja ili guranja dijelova stopala, s ciljem postizanja blagotvornog djelovanja na ostale dijelove tijela, ili radi poboljšavanja cjelokupnog stanja tijela.



MASA E I TRETMANI TIJELA

WELLNESS TIJELA

ČOKOLADNA FANTAZIJA - stimulirajući i regenerativni tretman za suhu i umornu kožu. Od davnina čokolada se smatra božanskim napitkom a zadnjih nekoliko godina ušla je kao poseban tretman u wellness&spa centre diljem svijeta.

Čokoterapija popravlja raspoloženje jer njezin miris potiče u mozgu lučenje serotina- prirodnog antidepresiva, bogata je vitaminima E, B te oligoelementima fosforom, magnezijem, cinkom, kalcijem I drugima koji štite i obnavljaju kožu. Iznimno povoljno djeluje na opuštanje duha i tijela.

 

VINO I ŠAMPANJAC - proizvodi ne sadrže parafin, ni vazelin, ni silikone, ni paraben. To je svakako dodatni razlog, da se radi o proizvodima vrhunske kvalitete.

Wellness vinom i šampanjcem je prije svega namijenjen njezi zrele, ali i suhe mlađe kože. Uz učinkovite sastojke grožđa i vina u sastavu proizvoda su i brojni drugi prirodni aktivni sastojci sve u svrhu optimalne zaštite kože od starenja i izglađivanja bora. Plemenitost proizvoda od grožđa u sinergiji s uljima bogatim nezasićenim masnim kiselinama opskrbljuje kožu hranjivim tvarima, lipidima i vlagom.

Potiče proces obnavljanja i jača zaštitu kože od štetnih vanjskih utjecaja, te savršeno opušta duh i tijelo.

 

MED I MLIJEKO - u kozmetičkoj njezi med i mlijeko od davnina vrijede kao izvor raskošnog i luksuznog maženja, blagostanja i ugode. Kombinacija mlijeka i meda je kroz stoljeća stvorila pojam blagostanja i dobrog osjećaja, zato se danas za opis obilja koristi fraza:„ da teku med i mlijeko.“ • ekstrakt matične mliječi - s brojnim vitaminima, mineralima i enzimima izvanredan je bio-stimulator i antioksidans s izuzetnom snagom regeneracije kože i potpore imunološkom sustavu,• karite maslac –, iznimno je bogat s antioksidantima, masnim kiselinama i vitaminima. • kokosovo mlijeko – donosi koži obilje vlage i raskošne mekoće. Odličan je emolient, stoga neprocjenljiv pri njezi osjetljive kože i njene obnove. • kokosovo ulje – hladno prešano iz bijelog mesa kokosa bogato je vitaminima i zasićenim masnim kiselinama, koji kožu štite od slobodnih radikala i posljedično od preranog starenja

 

 

 

TRETMAN PODIZANJA GRUDI

Već nakon nekoliko bezbolnih tretmana vaše grudi biti će ljepše, čvršće i punije, a bradavice podignute.

Stručno osoblje prilagođava masažu svakoj klijentici, a prije tretmana napravit će Vam peeling grudi, te Vam nakon tretmana umasirati losion za učvršćivanje, koji dodatno hrani i njeguje osjetljivo područje grudi.



MASA E I TRETMANI TIJELA

EGIPATSKA DEPILACIJA

Depilacija šećernom pastom koja je 100% prirodna, bez dodataka konzervasna, koju je još Kleopatra prakticirala za svoju bezprijekornu ljepotu.

Posve prirodna mješavina šećera, limuna i biljnih sastojaka koje dlačice izvlači iz korijena i sprječavajući uraštanje dlaka. Depilacija je posve prirodna bez kemijskih dodataka, te ne izaziva alergijske reakcije. Pasta se nanosi mlaka tako da se preporuča i osoba s proširenim venama i osobama sklonim pucanja kapilara.

Zbog svog nježnog djelovanja može se nanijeti višekratno na istu površinu. Higijenski je na visokoj razini jer se jednom upotrebljena pasta nikada iznova ne upotrebljava. Ne postoji mogućnost zaraza jer se šećer ponaša kao prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija. Smola u potpunosti obuhvaća dlačice, zajedno sa korijenom, pa je rast usporen.

Poanta svega je da se dlake čupaju u ANAGENOJ FAZI RASTA (svaka 2-3 tjedna) pa se s vremenom prorjeđuje njihova gustoća, a cijeli postupak znatno manje boli nego kod drugih mehaničkih depilacijskih metoda.

Ova vrsta depilacije pogodna je za sve tipove kože, jer su svi sastojci potpuno prirodni pa je idealna i za tzv.BRAZILSKU DEPILACIJU INTIMNIH DIJELOVA. Poželjna dužina dlačice je 3-7mm.